Budget gevelletters met led verlichting

Als u op zoek bent naar gevelreclame met verlichting, dan is dat vaak een dure investering.

2013-03-05 12.55.31

Dat gevelletters met led verlichting duur zijn is ook wel te verklaren. De letters worden allemaal op maat gemaakt, is voor 80% handwerk, het is een bewerkelijk proces en de materialen die ervoor gebruikt worden, zoals aluminium of rvs zijn kostbaar.

Toch is het mogelijk om relatief goedkope gevelletters te maken met led verlichting. Op de foto hiernaast ziet u gevelletters met indirecte verlichting (aan de achterzijde van de letters dus) die voordelig kunnen worden gemaakt ten opzichte van traditionele gevelreclame met indirecte verlichting.

Door naar andere materialen te kijken en een eenvoudigere productie methode is het mogelijk om deze budget ledletters te maken. De letters worden gefreesd uit duurzaam, maar voordelig aluminium sandwichmateriaal met een kunststof rand. Dit materiaal is in vele standaard kleuren leverbaar, waaronder ook metallic grijs en een rvs look in zilver of goud. Eventueel kan het materiaal worden voorzien van een full color print. 2013-03-05 12.56.45

De achterzijde is open, waarop de led modules worden gemonteerd. Deze led modules zijn tegenwoordig allemaal IP65, hetgeen betekend dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en deze behoeven geen extra bescherming. De led modules zijn ook in meerdere kleuren leverbaar.

De letters worden vervolgens met standaard afstandshouders op de gevel gemonteerd. Op deze manier zijn gevelletters met led verlichting ook voor een lager budget bereikbaar.

Om ook de montagekosten laag te houden, kunnen deze ledletters nog worden voor-gemonteerd op een gevelbord, hetgeen de montagetijd enorm verkort.

Auteur: Ronald Vermeulen | Tel. 06 41024082 Letterexpert.nl | ronald@letterexpert.nl